2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Putyin ne fenyegetőzzön – Több tiszteletet az európai magyaroknak!

Vlagyimir Putyin orosz elnök fenyegető hangnemben emlékeztette Magyarországot a paksi bővítéssel kapcsolatos szerződésre, amikor a Roszatom vezérigazgatójával tárgyalt Moszkvában. Orbán Viktor – Putyin hűséges csatlósaként – a fenyegetés óta csendben lapít, ez pedig Magyarország szovjet megszállásának idejét idézi. Orbánnak Brüsszel ezek szerint azért nem Moszkva, mert számára Moszkva még mindig a régi Moszkvát jelenti.
A Demokratikus Koalíció szerint az Oroszországtól 25 éve független, európai Magyarország nem tűrheti az orosz utasítgatásokat és fenyegetőzéseket – legyen a miniszterelnök bármilyen mélyen is Vlagyimir Putyin zsebében. A DK mélységes tisztelettel visel az orosz nép iránt, ugyanakkor ezt a tiszteletet visszafelé is elvárja az orosz kormánytól.

Putyin utasítgatása szomorú bizonyítéka annak, hogy az EU-val látszatszabadságharcot folytató miniszterelnök kiszolgáltatta hazánkat az orosz medvének, az árulás – szerződés – következményeivel pedig Orbán bukása után is számolni kellene.

A DK ezért garantálja, hogy a kormányváltás után azonnali hatállyal felbontja az Oroszországgal kötött megállapodást, mert Magyarország Oroszország partnere, nem pedig utasítható csatlósa kíván lenni. A DK szerint a 30 évre titkosított és hazánkat súlyosan eladósító paksi beruházás – bármennyire is ezt hangoztatja Putyin és magyar beosztottja – nem magyar nemzeti érdek.

Vadai Ágnes
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek