2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Postaszolgálat Abszurdisztánban

A Posta is beállt azon hivatalok és állami szolgáltatók hosszú sorába, amelyek feladatuk ellátása során elsősorban az ügyfelek igényeit tekintik akadálynak. Leveleket ezekben a napokban központi utasításra nem visznek ki a postások, mert rengeteg munkát ad az Erzsébet-utalványok kézbesítése. Külön csavar a dologban, hogy a postások így is fölkeresik a címzetteket, csak a levél helyett értesítést adnak át nekik arról, hogy levelük érkezett. Nehéz belátni, mennyivel igényel kevesebb időt és energiát az értesítéseket kézbesíteni, mint magukat a leveleket.

A Demokratikus Koalíció álláspontja szerint, aki postai szolgáltatást végez, annak előbb-utóbb meg kell barátkoznia a gondolattal, hogy küldeményeket kell kézbesítenie, éspedig karácsony előtt lényegesen többet, mint máskor. A szokásos karácsony előtti káosz fokozásáért azonban mindenekelőtt a kormányt terheli felelősség, amely a tízezer forintos külön juttatással reméli megvásárolhatni a nyugdíjasok szavazatát, és ezért fontosnak tartja, hogy azt külön, utalvány formájában és a kormány mérhetetlen jószívűségét ecsetelő levél kíséretében kapják kézhez az érintettek, ahelyett, hogy a pénzt a decemberi nyugdíjjal együtt átutalnák a számlájukra.

A kormányzati propaganda kézbesítése pedig összehasonlíthatatlanul fontosabb és sürgősebb, mint a polgárok küldeményeié. Legalábbis a kormánynak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek