2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Közel egy milliárdot kap a Zsóry

MEZŐKÖVESD – ZSÓRY GYÓGY- ÉS EGÉSZSÉGPARK FEJLESZTÉSE Új közösségi teret és egészségparkot alakítanak ki a mezőkövesdi fürdő környezetében. Több mint 918,5 millió forint támogatást nyert a város önkormányzata a Zsóry Sport Kulturális és Szabadidő Szervező Nonprofit Kft.-vel konzorciumban a beruházásra, a „Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése” pályázaton.

A beruházás keretében a fürdő főbejárata előtt egy közösségi tér, a mellette található arborétum területén pedig egészségpark létesül. A fejlesztés a gyógyhely egyediségére épülő profil kialakítását, a turisztikai szezon meghosszabbítását célozza. A tervezett egészségpark a gyógyhely egyediségét megőrizve olyan innovatív elemeket tartalmaz, amelyek egyaránt megteremtik az egészségturisztika és aktív pihenés lehetőségét. Az üdülőhely információs központját a park területére tervezik, mely megközelítését kulturált és rendezett parkolók segítik – köztük elektromos meghajtású közlekedési eszközök számára kialakított töltőállomással.

KÖZÖSSÉGI TÉR A közösségi téren helyet kapnak látványelemek, lesz egy emelvény, amely alkalmanként kis színpadként is üzemelhet. Mögötte különleges élményt nyújt majd a hang- és fényjátékkal, a tájegység növény- és madárvilágát bemutató „növénytorony”, amely kúszó növényekkel lesz befuttatva. A torony este kivilágítva, napközben párásítva, különleges látványosságot jelent majd. Ezen többfunkciós emelvény és a fürdő bejárat által meghatározott tengely jelöli ki a gyógyhely központi fogadóterének középvonalát, melyen egy szökőkút is helyet kap. A tér északi oldalát egy „S” alaprajzú filagória zárja le, melynek színes burkolatú mennyezete a matyó népművészet színvilágát fogja idézni. Alatta kiszolgáló helyeket alakítanak ki, információs központ, elektromos roller és Segway kölcsönző, kávézó, valamint illemhely létesül. Ezen kívül még jógateret, thai chi mezőt, Petanque pályákat, valamint 3 dimenziós aszfaltrajzot és fotópontokat alakítanak ki.

EGÉSZSÉGPARK Az egészségpark egy olyan önálló szórakoztató központ lesz, mely az egészségmegőrzésre épülő, attraktív elemeket tartalmaz és minden generáció, illetve turisztikai célcsoport részére kínál akár élményalapú szórakozást, akár az aktív pihenés számos eszközét. Az egészségpark állapotfelmérési pontokat fog tartalmazni. Információs oszlopok, és egy 8 elemből álló állapotfelmérő rendszer segítségével a látogatók személyre szabott értékelést kaphatnak majd a fizikai állapotukról, amely mobiltelefon-alkalmazás vagy speciális karszalag segítségével érhető el. A személyre szabott feladatok elvégzése után a felhasználó megtudhatja, hogy milyen az állóképessége. A rendszer a hosszabb ideig az üdülőhelyen tartózkodók számára mozgásprogramot és hozzá kapcsolódó mérési eredményeket biztosít. Ezen kívül tematikus fitneszpálya, az 1-6, a 6-10 és a 10-15 éves korosztályok részére tematikus játszóparkok építése, valamint egy gyógy- sétány, Kneipp sétaút, rekortán futópálya és ökológiai tanösvény kialakítása szerepel a tervek között.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek