2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Orbánék készítsék fel már most a tömeges oltásra az országot!

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke bejelentette: azt szeretné, ha minden országban egyszerre indulna el a koronavírus elleni oltás, ezért a tagállamok ugyanazon a napon fogják megkapni a vakcinát.  A többi európai országban már javában zajlanak is az előkészületek: Olaszországban oltópavilonokat terveztek, Németországban már többb hónapja megrendelték a Pfizer-Biontech vakcina tárolására alkalmas nagyteljesítményű hűtőberendezéseket, és elkezdték felépíteni a tömeges oltóközpontokat is. Az Orbán-kormány eközben megint nem csinál semmit, a miniszterelnöktől csak egy hasraütésszerű számra futotta, hogy itthon 13 ezer oltóközpont lesz, de ezekből egyről sem tudunk.

A Demokratikus Koalíció szerint felháborító, hogy Orbán Viktor és pánikkormánya nem készítik fel az országot a tömeges oltásra, és nem csinálnak semmit, ahogyan nyáron sem csináltak. Felkészülés, tömeges, ingyenes tesztelés akkor sem volt, de lettek helyette kijárási korlátozások és válság. A DK figyelmezteti a kormányt: most kell felkészíteni az országot a tömeges oltásra és létrehozni az oltóközpontokat, hogy amikor megjön a biztonságos amerikai-német vakcina, minden készen álljon, és pár hét alatt be lehessen oltani mindenkit, aki kéri.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…