2022. 01. 21. péntek

Ágnes
1 EUR 356 HUF
1 GBP 427 HUF

Nagy-Miskolc program – Kisgyermekes-bérletet vezet be az MVK márciustól

A GYES-en és a GYET-en lévő édesanyák közlekedését segíti a MVK Zrt. által március 1-én bevezetendő kisgyermekes bérlet. Ezzel egy újabb vállalás valósul meg Veres Pál polgármester Nagy-Miskolc programjából. Az új bérlettípus a miskolci közlekedési vállalat jegy- és bérletpénztáraiban papíralapon és a mobiljegy szolgáltatáson keresztül is megvásárolható lesz, kombinált havi és hó közi formában.

 

Mind a havi, mind a hó közi bérlet érvényességi ideje megegyezik más ilyen típusú bérletekével. A bérlet az MVK Zrt. által kiállított fényképes, kisgyermekes bérletigazolvánnyal együtt lesz majd érvényes.

 

A kisgyermekes bérlet igénybevételére jogosult minden Miskolc Megyei Jogú Város közigazgatási területén lakcímmel rendelkező személy, aki hatóság által igazoltan gyermekgondozást segítő ellátásban (GYES), vagy gyermeknevelési támogatásban (GYET) részesül.

 

A kisgyermekes bérlet árát a mindenkori tanuló és nyugdíjas kombinált bérlet árával megegyezően, jelenleg bruttó 4.300 forintban határozta meg a közlekedési vállalat.

 

Az új bérlettípus bevezetéséről a csütörtöki online konzultáción, a városi közgyűlés tagjaival folytatott egyeztetés után döntött Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum