2021. 10. 27. szerda

Szabina
1 EUR 365 HUF
1 GBP 434 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbán után Szijjártó is megszavazta a menekültek “betelepitését”– Nem a kvótákról szól a kormány népszavazása

DK: Orbán után Szijjártó is megszavazta a menekültek “betelepitését”– Nem a kvótákról szól a kormány népszavazása

Az uniós külügyminiszterek csúcstalálkozóján Szijjártó Péter is megszavazta a migrációs válság megoldására megfogalmazott zárónyilatkozatot. A dokumentum kimondja, hogy „a Tanács szükségesnek látja az európai migrációs stratégia és a valettai akcióterv végrehajtásának felgyorsítását”. Ezek mindegyike tartalmazza a kormány által csak „kényszerbetelepítési kvótának” nevezett, a menekültek elosztására vonatkozó szabályok végrehajtását.

Az Orbán-kormány tehát azt üzente Brüsszelnek, hogy csak az óriásplakátokon nehezményezi a kvóták elfogadását. Ez nem az első ilyen alkalom, korábban maga Orbán Viktor is megszavazta a kvótákat egy EU-csúcs záródokumentumában. Az őszre tervezett Európa-ellenes népszavazás tehát nem csak hazug, hanem még ellent is mond a kormány Brüsszelben képviselt politikájával.

A Demokratikus Koalíció szerint ismét bebizonyosodott, hogy a kormány nem a kvóták elutasítására, hanem hazánk EU-tagságának felmondására kérne felhatalmazást az őszre tervezett népszavazáson. A DK szerint a kormány nem fogadná el immáron rendszeresen a kötelező kvótákat Brüsszelben, ha valóban a menekültek elosztásával lenne baja. A DK arra buzdít mindenkit, aki továbbra is az Európai Unióban szeretné tudni Magyarországot, hogy ne vegyen részt az őszre tervezett Európa-ellenes népszavazáson, ahol a távolmaradás is szavazat.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum