2021. 10. 24. vasárnap

Salamon
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Risztov Éva is a „Keményben” tempózik

Risztov Éva is a „Keményben” tempózik

A 2012-es londoni olimpiai 10 km-es nyílt vízi számának bajnoka, Risztov Éva is rajtkőre áll a május 27-29. között Miskolcon, a Kemény Dénes Városi Sportuszodában megrendezendő IV.  Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságon. A Magyar Úszó Szövetség megbízásából az MVSI Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Közhasznú Kft. által életre hívandó nagyszabású esemény válogató a júliusi, egyaránt Hollandiában rendezendő felnőtt hosszútávúszó Eb-re és junior hosszútávúszó világbajnokságra, továbbá a szeptemberi, olaszországi junior Eb-re.
Az U10-es korcsoporttól kezdve a felnőttekig minden korosztály számára rendeznek bajnoki futamokat, melyeken 44 egyesület, 270 versenyzője összesen 350 rajtot produkál majd.

Május 27-én, 16 órától a 10 km-es bajnoki érmek sorsáról döntenek a résztvevők, köztük a Londonban, nyíltvizen olimpiai bajnok Risztov Évával és a házigazda MVSI csapatban ifjúsági világbajnok úszójával, Kiss Attilával.

A szombaton 10 órakor kezdődő programban az 1500 méteres és a 3 km-es számok szerepelnek, míg vasárnap 9 órakor kezdődik az 5 km-es versengés.

Megyénket ezúttal csak miskolci egyesületek sportolói képviselik. Az MVSI színeiben – a már említett 10 km mellett – 5 km-en is rajtkőre áll Kiss Attila, akinek klubtársai közül Kiss Róbert, Havasi Marcell Milán, Tulipán Bence (mindhárman 1500 méter), Pilz Olivér és Veleczki Szabolcs (mindkettő 3 km) is szerencsét próbál a bajnokságon. A Swimming Penthatlon Club két tehetséges sportolója, Hornyik Hanna és Hornyik Mira egyaránt 1500 méteren ad számot felkészültségéről.

Az országos bajnokságnak otthont adó Kemény Dénes Városi Sportuszoda május 27-én, pénteken 14 órától, május 29-én vasárnap 16 óráig a nagyközönség számára zárva lesz. Az esetleges kellemetlenségért a rendezők ezúton is elnézést kérnek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

BORSOD RACE MEDIA KFT. – III. Rally Hungary Lángi Attila – Veres Gábor, BMW E86 Z4 M   A Lángi Attila, Veres Gábor kettős mindig is nagyon sz…

További cikkek

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész - tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel. …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum