2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbán még azelőtt vonja vissza a vétót, hogy teljesen egyedül marad, ne ártson tovább az országnak és az EU-nak!

DK: Orbán még azelőtt vonja vissza a vétót, hogy teljesen egyedül marad, ne ártson tovább az országnak és az EU-nak!

A tegnap és a ma megjelent hírek egyértelművé tették, hogy a vétó ügye Lengyelországban koalíciós válsághoz vezetett. Már nem csak a lengyel ellenzék, hanem a lengyel kormánypártok egy része is látja, hogy a vétó tarthatatlan és komoly károkat okoz: az egyik lengyel kormánypárt már azzal fenyegetőzik, hogy ha vétó lesz, akkor kilépnek a koalícióból, akkor pedig megbukik a lengyel kormány. Minden esély megvan arra, hogy a lengyelek előbb vagy utóbb ki fognak tolatni abból a zsákutcából, ahova Orbánnal együtt hangosan dudálva hajtottak be.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy még azelőtt vonja vissza a vétót, hogy teljesen egyedül marad, ne ártson tovább Magyarországnak, a magyar vállalkozásoknak, családoknak és embereknek! A DK szerint Orbán a vétóval nem az EU-nak árt, hanem Magyarországnak, hiszen a magyar vállalkozások, a magyar családok, a magyar emberek fognak kimaradni az uniós segélycsomagból. Éppen ezért itt az ideje, hogy Orbán Viktor ne tartsa tovább maga elé túszként Magyarországot, hanem álljon el a vétótól, és hagyja, hogy az EU segítsen!

Rónai Sándor
A DK EP-képviselője
Rónai Sándor sajtótájékoztatóját a DK Facebook-oldalán közvetítettük:

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…