2024. 02. 27. kedd

Edina
1 EUR 390 HUF
1 GBP 456 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Orbán ma választ Európa-ellenes politikája és a nemzeti érdek közül – Elvehetik-e a magyarok az angolok munkáját?

DK: Orbán ma választ Európa-ellenes politikája és a nemzeti érdek közül – Elvehetik-e a magyarok az angolok munkáját?

Orbán Viktor a mai napon David Cameron brit miniszterelnökkel találkozik Budapesten. A találkozón bizonyára kiemelt téma lesz David Cameron azon javaslata, hogy az Egyesült Királyság korlátozhassa a területén dolgozó kelet-európaiak számát és akár megvonhassa minden szociális ellátásukat. A döntés drámai következményekkel járna az angliai magyarokra nézve.
Amikor a brit miniszterelnök előállt javaslatával, a szomszédos EU-tag országok mindegyike hangosan kérte számon állampolgárai jogainak angliai csorbítását. Orbán Viktor volt az egyetlen kormányfő, aki csöndben maradt, amikor a nemzeti érdeket kellett volna megvédeni. A mai napon kiderül, hogy Orbán kész-e ismét elárulni az angliai magyarokat csak azért, hogy folytathassa az európai egység gyengítését.

A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy utasítsa el Cameron javaslatát és álljon ki a magyarok európai jogai mellett! A DK szerint a magyar miniszterelnöknek ma fel kell hagynia Európa-ellenes politikájával, különben több százezer magyar embert árulna el. A DK szerint a brit javaslat – amely alapján magyarokat utasíthatnának ki Angliából – Európa alapvető értékeit ásná alá.

Niedermüller Péter
alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek