2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

DK: Tarlósnak a Fidesz és Budapest közül kell választania

Az utóbbi hetek megmutatták, hogy a Fidesz soha nem látott mértékű megszorításokat készül bevezetni Budapesten. A Fidesz és főpolgármestere ma már egymást zsarolják, ennek részeként pedig nem csak a fővárosi takarítás és a közvilágítás, hanem az agglomeráció közösségi közlekedése is megszűnhet – nem is beszélve a BKV máig kifizetetlen költségeiről. A budapestiek most is naponta 18 milliárddal járulnak hozzá a költségvetéshez, a kormány mégis drasztikus megszorítást tervez. Budapest a rendszerváltás óta nem volt ekkora válságban.

Tarlós István hozzászokhatott már, hogy a Fidesz bábjaként működik, mára azonban már így sincs rá szükség. Egy, a birtokunkba került levél bizonyítja, hogy Tarlós már a saját hivatalában is veszélyben érzi főpolgármesteri státuszát. Ebben a főpolgármester arra szólítja fel a Főpolgármesteri Hivatal dolgozóit, hogy semmilyen képviselői utasításnak ne tegyenek eleget. A levél egyértelműen a fideszes pártkatonák visszaszorítására készült. Tarlós kegyvesztettségét jelzi az ellenében megindult, Simicska elleni “oszlopháború” is.

A DK a demokratikus ellenzéki képviselőkkel közösen rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezi, hogy megakadályozza a közvilágítás, a takarítás és az agglomerációs közlekedés megszüntetését. A DK felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne a Fideszt, hanem a budapestieket válassza, és utasítsa el a Budapest-ellenes megszorítások tervét!

Gy. Németh Erzsébet
fővárosi képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…