2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

DK: Orbán ismét történelmet hazudik magának

Orbán Viktor kézjegyét és ezzel áldását adta az állami földek eladására. Tettét azzal indokolta, hogy százéves kisgazda programot hajt végre. Ez az alantas hazugság is mutatja, hogy ez a kormány velejéig romlott és nem riad vissza a magyar történelem tiszteletre méltó alakjai nevének besározásától sem, ha érdekei úgy kívánják.
A döntés alapján a következő években, évtizedekben a magyar mezőgazdaság még megmaradt ütőképes bázisa is elporlad. A volt állami gazdaságok talaján még élő utolsó pár tucat gazdaság által bérelt, jelenleg állami tulajdonban lévő földek sok száz tulajdonos kezébe kerülnek, akiktől a szerződésben azt követeli a kormány, hogy maguk műveljék a megvásárolt földeket. Ez azzal fog járni, hogy ahogy a bérletek lejárnak, ezek a közepes méretű gazdaságok szét fognak hullani, elvész sok ezer munkahely, semmivé lesznek az állattenyésztés és a tudományos alapokra épülő korszerű gazdálkodás bázisai, továbbá hatalmas értékű befektetések esnek ki a termelésből. Haladékot csak a fideszes nagyurak 12 nagybirtoka kapott 2051-ig.

Mindezt könnyedén, flegmán, hazug módon a kisgazda hagyományokra hivatkozva vezényli a miniszterelnök, feláldozva a vidék jövőjét csupán azért, hogy hűséges kliensei a következő években lenyúlhassák az uniós támogatásokat.

A DK a morális lecsúszás végső jeleként értelmezi, hogy a miniszterelnök történelemhamisítással próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant.

Nagy-Huszein Tibor
Alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…