2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Bulira van pénz, fizetésemelésre nincs. Ez a fejlődés?

A Fidesz gazdasági fejlődésről hazudozik, miközben 3 ezer forintos béremelést sem tud kifizetni Miskolcon azoknak, akik messze az országos átlag alatt keresnek. A Jobbik szerint a kormánypárt ma már szinte egyedül a nyugdíjasoknak szervezett ingyen bulikkal foglalkozik, mondván, gondoskodni kell az idősekről. A nyugdíjasok gyermekei ugyanakkor 3 ezer forintot sem érnek a városvezetésnek.
Jakab Péter jobbikos frakcióvezető keddi sajtótájékoztatóján azzal egyetértett, hogy gondoskodni kell azokról, akik egy életet ledolgoztak Miskolcért, ugyanakkor mint mondta, azokkal is foglalkozni kell, akik most szeretnének dolgozni a városért. Hozzátette: a miskolci városvezetés jelenleg 3 ezer forintos béremelést sem hajlandó kifizetni azoknak, akiknek ezt megígérték: 3 ezer holding-dolgozónak. Ezek után egyre többen döntenek úgy, elhagyják Miskolcot, ezzel együtt egyre több időskorú szülő marad egyedül. „A Fidesz elűzi a fiatalokat, idős szüleiket pedig Fásy Ádámmal meg évi tízezer forinttal akarja megvásárolni a Salkaházi-programon keresztül.” Jakab szerint a nyugdíjasok sokkal jobban örülnének annak, ha a gyermekeik Miskolcon maradhatnának megfelelő fizetéssel, a városvezetést azonban a dolgozó ember nem érdekli.

A politikus emlékeztetett: a Jobbik a múlt heti közgyűlésen sokadjára kérte, ha valóban fejlődik Miskolc, fizessék ki a dolgozók béremelését. Kriza Ákos fideszes arroganciával és pökhendiséggel reagált: megpróbálta elvenni a szót a Jobbiktól, majd miután ez nem sikerült, egyszerűen nem válaszolt a feltett kérdésekre. „Ezzel nem minket, hanem 3 ezer miskolci munkavállalót és családját vette semmibe a polgármester, nem először” – közölte Jakab. Hangsúlyozta azt is: a Jobbik továbbra is választ vár arra, mikor kapják meg a dolgozók a pénzüket, meddig kíván a Fidesz fejlődő Miskolcról hazudozni, ha 3 ezer forintot sem tud a város kifizetni, végezetül hány nyugdíjas gyermekét akarják még elűzni a megalázó bérekkel?

https://www.youtube.com/watch?v=yoyFnRay_88&feature=youtu.be

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…