2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

DK: Orbán bizalmi kapcsolata áll Vida Ildikó leváltásának útjában?

Varga Mihály arról beszélt a Figyelőnek, hogy a kitiltási botrány miatt jelentősen megingott a közbizalom az adóhatóság felé, ezért “szükség lehet személyi változásokra is”. Varga szerint az Amerikából korrupciógyanú miatt kitiltott Vida Ildikó addig látja el a feladatát, amíg “a kinevező és kinevezett kölcsönös bizalma megvan”. A nemzetgazdasági miniszter tehát vélhetőleg arra célozgat, hogy az Egyesült Államokból korrupciógyanú miatt kitiltott adóelnök leváltásának útjában Orbán Viktor és Vida Ildikó bizalmi kapcsolata állhat. Ez teljesen új megvilágításba helyezi a korrupciós botrányt, hiszen az eddig egyetlen bizonyosan ismert kitiltottat pont a magyar miniszterelnök tarthatja hivatalában.

A Demokratikus Koalíció szerint világméretű szégyen, hogy miközben a kormány továbbra is titkolózik a további 5 kitiltottról, maga a kormányfő szolgálhat védőhálóként a korrupciógyanúban érintett adóelnök számára.

A DK követeli, hogy Orbán Viktor tisztázza a helyzetet: miért nem menesztette még mindig Vida Ildikót, milyen ügyleteket vagy mocskos alkut takarhat a Varga által emlegetett “kölcsönös bizalom”?

Vadai Ágnes
Alelnök
Országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum