2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Online pénztárgépet Andy Vajnának!

A kormány most az étel- és italautomaták üzemeltetőit kötelezné az online pénztárgépek használatára, a gépeket ezért bekötnék a NAV-hoz. Ezzel persze önmagában egyetlen fideszes vállalkozó sem tudna pénzt keresni, ezért az automaták és az adóhatóság közé rendeletben ékeltek egy „felügyeleti szolgáltatót”, amely gépenként havi 5000 forintért továbbítja az adatokat a NAV-hoz az automatákból.

Lassan már nincs olyan magyar cég, amely ne fizetett volna több tíz- vagy százezer forintot az online pénztárgép-iparra felállított fideszes vállalkozói kör valamely tagjának. A kormány a gazdaságfehérítés nevében így pont a magyar kis- és középvállalkozásokat sújtotta az online pénztárgépek költségeivel.

Andy Vajna filmügyi biztos, médiabirodalom-tulajdonos és kaszinópápa eközben csak adókedvezményeket kap az adóhatóságtól, ráadásul egyetlen gépét sem kellett bekötnie a NAV-hoz. A fideszes oligarchák hatalommal szerzett fényűző kaszinóira tehát nem érvényesek azok a szabályok, amelyek minden becsületes magyar céget terhelnek.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Andy Vajna kaszinóinak is kötelező legyen az online pénztárgépek használata! A DK szerint elfogadhatatlan, hogy a hónapról-hónapra élő magyarokra vasszigorral vadászó adóhatóság futni hagyja a Fidesz egyik leggazdagabb oligarchájának évi több tízmilliárdos vállalkozását.

Varju László
Alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Igent mondott a kockázatra egy borsodi esküvőiruha-szalon tulajdonosa, aki a működés több adózási szabályát is felrúgva szolgálta ki ügyfeleit. Nem le…
„Kétkezes kapaszkodó”
Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyul…