2024. 06. 22. szombat

Paulina
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Nyugdíjba mennek a tanfelügyelők, a kormány kétségbeesetten keresi az utánpótlást

DK: Nyugdíjba mennek a tanfelügyelők, a kormány kétségbeesetten keresi az utánpótlást

Rengeteg tanfelügyelő vonul nyugdíjba a következő években. Az Oktatási Hivatal ezért most ráerősít a tanfelügyelők képzésére, mert sok területen nincs meg az utánpótlás, nyugdíjasoknak pedig nem engedélyezi a jogszabály, hogy szakértői feladatokat lássanak el.

A Demokratikus Koalíció szerint megdöbbentő, hogy a kormány, illetve az Oktatási Hivatal nem észlelte korábban, hogy probléma lesz a tanfelügyelők utánpótlásával. Mi, európai magyarok úgy látjuk, eleve rossz a jelenlegi tanfelügyelői rendszer, a pedagógusokat nem tudják motiválni, legfeljebb megfélemlíteni az ellenőrzésekkel, a munkájukat pedig nem fizetik meg. Azért dolgozunk az Európai Egyesült Államok tervének megvalósításáért, hogy Magyarországon is jó körülmények között, megbecsülve érezzék magukat a tanárok, a tanfelügyelői rendszer pedig ne kötelező rossz legyen, hanem egy olyan keret, ami segíti és ösztönzi a pedagógusokat a munkában és a fejlődésben.

 

Arató Gergely
frakcióvezető-helyettes, országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…