2022. 08. 16. kedd

Ábrahám
1 EUR 399 HUF
1 GBP 472 HUF

DK: Nyissák ki a felcsúti stadiont a menekülteknek!

Az elmúlt hetek tapasztalata megmutatta, hogy a bicskei menekülttábor nem csak elegendő hellyel, hanem megfelelő felszereltséggel sem rendelkezik a menekült családok, nők és gyerekek befogadására. A bicskei tábor rossz híre már a menekültek körében is elterjedt, akik emiatt semmiképpen sem szeretnének Bicskére menni. Bicskéhez nagyon közel, egészen pontosan 9 km-re azonban van egy település, amely rendelkezik egy minden szempontból megfelelő felszereltséggel bíró stadionnal.
A felcsúti stadion minden olyan jellemzővel rendelkezik, amely lehetővé tenné, hogy menekülteknek adjon átmeneti szállást. Megvan a megfelelő infrastruktúra minden elvárható eleme: mosdók, vécék és zuhanyzók a higiénikus körülményekhez, hangosbemondó és kivetítők a folyamatos tájékoztatáshoz, valamint persze elegendő hely a szállást jelentő sátraknak és a regisztrációt ellátó hot-spotoknak. A stadion fűthető pályája ráadásul megoldást jelenthetne a hidegebb időkben is, ellentétben minden más menekülttáborral.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt: nyissa meg a felcsúti stadiont a menekültek előtt! A DK szerint a kormánynak továbbá meg kellene vizsgálnia, hogy mely stadionok rendelkeznek a szükséges infrastrukturális adottságokkal a menekültek befogadására, ellátására és a regisztrációs eljárás hatékonyabb lefolytatására.

Kerék-Bárczy Szabolcs
Elnökségi tag
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irány a suli!
10 + 1 tipp iskolakezdéshez, iskolatáska választáshoz Szeptember, becsöngetés. Fontos dátum gyerekek és szülők életében. Sokan nem várják, mások vi…

További cikkek