2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Emléktábla a kiváló csatár emlékére

Átadták a felújított Borostyán Mihály Sportközpontot Sajóbábonyban
Sajóbábony város képviselő testületének döntése értelmében a városi Sportközpontot Borostyán Mihályról, a DVTK Aranycsapatának legendás jobbszélsőjéről nevezték el.  Az ünnepélyes avatást vasárnap tartották.

A Magyar Labdarúgó Szövetség nyolc millió forintos támogatásából és a város által biztosított ugyanilyen összegű önrészből szinte újjá varázsolták a Sportközpontot.

Megnyitó beszédében Dr. Szilva István polgármester a vendégek köszöntése után, méltatta Borostyán Mihály labdarúgó pályafutását. Köszönetet mondott a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, a bábonyi képviselő testületnek, a Diósgyőri focicsapat vezetőségének, akik mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy a terv megvalósulhasson.

-„Teljesen megújult az épület, mondhatni az alapoktól újjá épült. – sorolta. A felújítás során kicserélték a nyílászárókat, a különböző vezetékeket, hőszigetelést kapott az épület, átalakításra kerültek az öltözők (igényes zuhanyzókkal, új öltözői bútorzattal) teljes fűtőrendszer cserére került sor, modern, kulturált, a 21.- századnak megfelelő belsőt és külsőt kapott a létesítmény.

Idén májusban pedig az épület energiahatékonysága is fejlesztésre került, egy Európai Uniós pályázatnak köszönhetően, napelemek biztosítják immár az épület teljes áramellátását.

 A munka, a folyamat azonban itt nem áll meg. Szeretnénk élni az MLSZ pályaépítési programjának lehetőségével, és egy modern műfüves labdarúgó pályát megépíteni, illetve a meglévő, 2 sávos tekepályánkat is modernizálni. „

Az ünnepi beszéd végén  Balázs Andrással, az MLSZ Borsod megyei igazgatósága elnökével valamint Hronyecz Norberttel, az SVSE elnökével közösen felavatta Dr. Szilva István, a felújított létesítményt.

A polgármester Borostyán Judittal, a focista feleségével,leleplezte azt az emléktáblát, amely mostantól a csatár emlékét őrzi majd.

Az ünnepség végére  megteltek a pálya melletti lelátók és kezdetét vette az első Borostyán Mihály Emléktorna, amelyet, – mint a polgármester mondta- ezentúl minden évben megrendeznek Sajóbábonyban.

Először a sajóbábonyi öregfiúk csapata mérkőzött meg a Nemcsák Károly által vezetett színész válogatott együttesével, majd a DVTK játszott barátságos mérkőzést a 2015. évi Amatőr Kupa győztesével, a házigazda Sajóbábony csapatával.

Eredmények:Színészek-Öregfiúk: 1:0

Sajóbábony – DVTK:3:2

Borostyán Mihály Sajóbábonyban ismerkedett meg a labdarúgással, majd Diósgyőrbe igazolt, valamint játszott a Vasasban és Siófokon is. Meghatározó tagja volt a DVTK aranycsapatának, 1975 és 1984 között 241 élvonalbeli meccsen lépett pályára és 55 gólt szerzett piros-fehér színekben. 1979 és 1982 között 5 alkalommal szerepelt a válogatottban, négyszeres olimpia válogatott és 12-szeres utánpótlás válogatott labdarúgó. A DVTK legendás támadója 2005 szeptemberében, 48 évesen hunyt el.

Fotó:Orosz László

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bronzérem az Euro Trophy-n
Szabó Bende ROTAX MAX Euro Trophy Genk - 2024.04.12-14. KSB Racing Team Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Tro…

További cikkek