2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Ne büntessék a katonákat, akik nem hajlandóak emberiesség elleni bűntettet elkövetni!

DK: Ne büntessék a katonákat, akik nem hajlandóak emberiesség elleni bűntettet elkövetni!

A Fidesz olyan törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlés elé, amely lehetővé tenné a Magyar Honvédség déli határhoz vezénylését. Amennyiben a javaslatot a Parlament elfogadja, a Magyar Honvédség tagjai törvényben meghatározott engedélyt kapnak lőfegyverük használatára, sőt akár parancsba adható lesz számukra a határ fegyveres védelme.
A kivezényelt magyar katonák így könnyen szembesülhetnek azzal, hogy ha eleget akarnak tenni feladatuknak, ártatlan, háborúból menekülő családokra, akár nőkre és gyermekekre kell majd fegyvert fogniuk. Azok a szerencsétlen emberek, akik az Iszlám Állam nevű terrorszervezet elől menekülnek, azt gondolták, hogy  Európába érve fegyverek helyett emberséggel, háború helyett békével fognak találkozni. Az Orbán-kormány menekültpolitikája erre törvényben cáfolna rá: fegyvertelen embereket félemlítene meg és tartóztatna fel fegyveres erővel, kimerítve az emberiesség elleni bűntett fogalmát. Érthető módon lesz olyan magyar katona, aki nem lesz hajlandó kimerült és lebetegedett, ártatlan emberekre fegyvert fogni.

A Demokratikus Koalíció levélben kéri Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy ne szankcionálja azokat a honvédeket, akik lelkiismereti okokra hivatkozva felmentésüket kérik feladatvégzésük alól.

Vadai Ágnes
Alelnök
A Parlament Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagja
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …