2022. 05. 24. kedd

Eszter, Eliza
1 EUR 383 HUF
1 GBP 447 HUF

DK: Nagyobb megbecsülést a tűzoltóknak!

A tűzoltók védőszentje előtt tisztelegve Flórián napján, május 4-én tartják a tűzoltók napját Magyarországon. A szakmában dolgozóknak azonban – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén sincsen túl sok okuk ünnepelni. Az alacsony bérek, a használhatatlan életpályamodell, a korkedvezményes nyugdíj eltörlése, a rossz munkakörülmények és a megbecsülés hiánya miatt egyre többen fontolgatják a pálya elhagyását, ami viszont katasztrofális helyzetet teremtene. Az már csak hab a tortán, hogy a tűzoltókra rátelepedett Belügyminisztérium és Katasztrófavédelem nem csak a szakmai vezetésre alkalmatlan, de tudomást sem akar venni az egyre jobban feltornyosuló problémákról.

Mi, európai magyarok megbecsüléssel és tisztelettel adózunk mindennapi hőseink munkája előtt nem csak ma, de az év többi napján is. A Demokratikus Koalíció ezért felszólítja a kormányt, hogy rendezze végre a helyzetet, állítsa vissza a tűzoltók szakmai és anyagi megbecsülését, valamint a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét!

Dr. Vadai Ágnes

a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság alelnöke

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

A 3-as számú főutat Szikszó irányában teljes szélességében lezárták. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt 2022. május 24-én 8 óra …

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum