2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Miért lassította a rendőrség a menekültek továbbhaladását a pályaudvarokról?

Hiába rendelkeztek érvényes vonatjeggyel, a rendőrség nem engedte felszállni a menekülteket a vonatokra a Keleti pályaudvaron. A nagy sajtóvisszhang nyomására a rendőrök eltűntek a peronról, az viszont továbbra is kérdéses, hogy ki adott utasítást a rendőrségnek a továbbhaladni akaró menekültek feltartóztatására.
Az Orbán-kormány biztosra megy a menekülthelyzet félrekezelésében, hogy minél nagyobb hisztériakeltéssel támaszthassa alá embertelen kampányát. A kormánynak az sem drága, ha minden észérv és személyiségi jog megsértése ellenére rendőrökkel tartóztatja fel a kimerült menekült családokat, hogy a köztévé ingerült menekülttömegek mutogatásával folytathassa gyűlöletkeltő propagandát.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Pintér Sándor belügyminiszterhez, hogy megtudja: ki a felelőse az érvényes vonatjeggyel rendelkező menekültek feltartóztatásának, ki adott erre utasítást a kormányból? A DK szerint elfogadhatatlan, hogy a magyar rendőrség szervezetten hozzájárul a kormány belpolitikai érdekeinek érvényesítéséhez és szánt szándékkal megnehezíti a menekültek Nyugat-Európába utazását.

Vadai Ágnes
alelnök DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…