2023. 05. 28. vasárnap

Emil, Csanád
1 EUR 372 HUF
1 GBP 428 HUF

DK: Mielőbb oltsák be a hátrányos helyzetben élőket is!

A koronavírus-járvány a hátrányos helyzetűek számára mindennél nagyobb problémát jelent. A mélyszegénységben élőknek nincs pénzük gyógyszerekre, vitaminokra, kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozásra, gyakran nincs mód normális tisztálkodásra, így rosszabb egészségi állapotban is vannak. Magyarországon rengeteg településén nincs állandó háziorvos sem, ezért nem tudnak kihez segítségért fordulni. A regisztráció is nehezített pálya számukra, hiszen levélben csak az idősektől fogadták el a regisztrációt, de hátrányos helyzetű társainknak sok esetben internet-hozzáférése sincs.

A Demokratikus Koalíció felszólítja a kormányt, töröljék el az előzetes regisztrációt a védőoltásra, hogy mindenkinek egyforma esélye legyen mielőbb megkapni a vakcinát! Amennyiben nem hajlandóak megszabadulni a regisztrációnak álcázott adatgyűjtéstől, segítsék a rászorulókat, hogy minél előbb megkaphassák a védőoltást! Vigyenek oltópontokat a hátrányos helyzetű térségekbe, könnyítsék meg a regisztráció folyamatát helyi segítőkkel! Működjenek végre együtt az önkormányzatokkal! Erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselőjeként Niedermüller Péterrel polgármesterrel elkezdtük a tárgyalásokat az érintett szervezetekkel, hogy segítséget nyújthassunk a védekezésben, a megelőzésben, és hogy a rászorulók minél hamarabb hozzájuthassanak a védőoltáshoz. Ezeket a lépéseket elkezdtük Terézvárosban is, mert mi, európai magyarok senkit nem fogunk magára hagyni!

Oláh Lajos

A DK erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Életet ajándékozott a Rotary
Újabb 3 gyermek szívműtétjét finanszírozta a Gift of Life program Több, mint 13 éve a Magyar Rotary kiemelt programja a Gift of Life – Ajándékozz …