2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Még mindig nem kapták meg az egészségügyi dolgozók a kormány által beígért 500 ezer forintos plusz juttatást

DK: Még mindig nem kapták meg az egészségügyi dolgozók a kormány által beígért 500 ezer forintos plusz juttatást

A kormány a járvány kezdetén azt ígérte, hogy 500 ezer forintos jutalmat fog adni a kórházi dolgozóknak. Azóta több, mint egy hónap telt el, de a kórházainkban dolgozók még egyetlen forintot sem láttak a kormánytól. Ma van az ápolók napja, ez a nap pedig idén többszörösen is rávilágít arra, hogy mit csinál az Orbán-kormány immáron 10 éve az egészségügyi dolgozókkal.

A Demokratikus Koalíció szerint drámai és felháborító, hogy a kormány még a járványhelyzet kellős közepén is átverte az egészségügyi dolgozókat, és a mai napig nem folyósította a beígért egyszeri jutalmat, ami béremelés nélkül egyébként sem oldana meg semmit. A DK továbbra is azt követeli a kormánytól, hogy ne filléreskedjen a magyarok egészségén, hanem duplázza meg az egészségügyi dolgozók fizetését. Ideje lenne tanulni a járványból, és végre megbecsülni azokat, akiket 10 éve mindig csak hitegetnek és kihasználnak.

Varga Zoltán

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője, a Parlament egészségüggyel is foglalkozó bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…