2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Meddig maradhat Orbán megbízottja az igazságszolgáltatás elől menekülő Farkas Flórián?

DK: Meddig maradhat Orbán megbízottja az igazságszolgáltatás elől menekülő Farkas Flórián?

Molnár Csabának, a DK EP-képviselőjének bejelentésére indult az a vizsgálat az Európai Csalás Elleni Hivatalnál, amely a Farkas Flórián vezette Országos Roma Önkormányzat által kapott uniós források elköltését vizsgálja. Farkast június 17-én akarta kikérdezni a Csalás Elleni Hivatal, ő azonban nem jelent meg.
Farkas a gyanú szerint több száz millió forintot lophatott el a romák felzárkóztatására szánt pénzből. Vizsgálódott az EMMI, a NAV, a rendőrség, és az OLAF is, Farkas pedig ma már menekül az európai igazságszolgáltatás elől. Teszi mindezt Orbán Viktor személyes bizalmasaként, miniszterelnöki megbízottként. Az ügy akár úgy is tekinthető, hogy a Fidesz azt üzente Brüsszelnek: ellopott pénzek ide vagy oda, nem akarnak börtönbe kerülni.

A Demokratikus Koalíció azt követeli Orbán Viktortól, hogy menessze pozíciójából, majd a nyilvánosság előtt szólítsa fel megbízottját az Európai Csalás Elleni Hivatal előtti megjelenésre. A DK szerint egy normális országban nem lehet miniszterelnöki megbízott egy olyan ember, aki lehetséges gyanúsítottként akadályozza az európai igazságszolgáltatás munkáját.

A DK szerint Farkas bujkálása arra is választ ad, hogy az Orbán-kormány miért támadja évek óta Brüsszelt: fél a felelősségre vonástól a fejlesztési pénzek ellopása miatt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…