2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

DK: Matolcsy számoljon el a kúriavásárlással!

Sajtóértesülések szerint a jegybank a közelmúltban megvásárolta a jelenleg négycsillagos kastélyszállóként működő tiszaroffi Borbély-kúriát, mely az MNB saját üdülője lesz a jövőben. A 3.2 hektáros területen elterülő, ősfás környezetben lévő épületegyüttesben összesen harminc szoba, szauna és wellness-fitness terem is található. Az ingatlan értéke valószínűsíthetően meghaladja a 680 millió forintot. ‎

A Matolcsy György által vezetett jegybanknak ez már nem az első ilyen jellegű luxuskiadása- emlékezzünk csak vissza az úgynevezett kulturális tematikájú pénzszórásokra, melyeket társadalmi felelősségvállalásra hivatkozva csinált az MNB.

A Demokratikus Koalíció szeretné megtudni, hogy pontosan milyen forrásból fizetett ki az MNB közel egymilliárd forintot ingatlanvásárlásra, illetve Matolcsy Györgynek van-e bármi köze a kúria tulajdonosához vagy az ingatlan közvetítésével megbízott csoporthoz? Vajon milyen céllal költ el a jegybank 680 millió forintot, miközben a kampánycélból hitegetett devizahitelesek a történelmi mélységben lévő forinttal ‎soha nem látott mértékben fizetik meg a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikáját?

Vadai Ágnes
országgyűlési képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek