2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Már hat áldozata van a Fidesz hajléktalan-törvényének – Törvénymódosítást nyújtottunk be

DK: Már hat áldozata van a Fidesz hajléktalan-törvényének – Törvénymódosítást nyújtottunk be

 A Magyar Szociális Fórum tájékoztatása szerint Magyarországon tizenhárman fagytak meg szeptember óta,hatan közülük a hajléktalantörvény október 15-i életbelépése óta.

 A Demokratikus Koalíció szerint ide vezetett a Fidesz embertelen mentalitása, az Orbán-kormány hajléktalan-törvényének már halálos áldozatai is vannak.

A DKa rendőrségi akciókra szánt összeget inkább szociális munkásokra és a hajléktalanok elhelyezésére fordítaná, még mielőtt több tragédia következne be.

A DK ebben az ügyben törvénymódosítást nyújtott be. A törvény az önkormányzatok részére a hajléktalanok ellátásához normatív támogatást biztosítana a költségvetésből, a hajléktalanellátásban résztvevő civil szervezetek számára pedig lehetővé tenné, hogy TAO támogatásban részesüljenek.

 

Arató Gergely

országgyűlési képviselő, frakcióvezető-helyettes

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…