2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Már csak az ima segít a kéményseprők szerint – Hány embernek kell még meghalnia?

DK: Már csak az ima segít a kéményseprők szerint – Hány embernek kell még meghalnia?

Sem a hatósági felügyelet, sem a belügyminiszter nem válaszolt a Kéményseprők Országos Szakszervezetének panaszaira, így most már inkább Ferenc Pápához fordultak. Nincs elég szakember, megalázóak a bérek és veszélyesnek tartják, hogy ritkábban kell ellenőrizniük a kéményeket. Ezt csak súlyosbítja, hogy az 1830 településen erre kijelölt Katasztrófavédelem alkalmatlan a kémények ellenőrzésére.

A Fidesz központosította a kéményseprést, az évente egy kötelező kéményellenőrzést pedig kétévenkénti ellenőrzésre módosította. Ennek az eredményét már ismerjük: 2016-ban kétszer annyian haltak meg szénmonoxid-mérgezésben, mint 2015-ben. Érthető a kéményseprők elkeseredettsége, hiszen minden létező fórumon elmondták már, hogy a Fidesz magyar családok tízezreit veszélyezteti, mégsem történt semmi.

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi az Orbán-kormánytól, hogy hány embernek kell még meghalnia szénmonoxid-mérgezésben ahhoz, hogy helyrehozzák, amit tönkretettek, és újra évente legyen kéményseprés? Tavaly 17-en haltak meg szénmonoxid-mérgezésben. Ha 20-an, 25-en, esetleg 30-an halnak meg a felelőtlen kormányzati döntés miatt, akkor vissza fogják vonni? Esetleg még több magyar embernek kell meghalnia?
A DK sok sikert kíván a felelősök üdvösségéért imádkozóknak.

Varju László
Alelnök
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek