2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Majdnem megtörtént az újabb busztragédia – A Fidesz csak szavazatot látott a veronai tragédiában, feladatot nem

DK: Majdnem megtörtént az újabb busztragédia – A Fidesz csak szavazatot látott a veronai tragédiában, feladatot nem

Szűk fél évvel a veronai busztragédia után immáron sokadik alkalommal kellett egy külföldi hatóságnak megállítania egy magyar fiatalokat szállító buszt. A DK egy felháborodott szülő leveléből úgy értesült, hogy a graz-i hatóságok műszaki okokból nem engedték tovább a Kelen SC U18-as és U15-ös női futballcsapatának buszát, ezért új buszt kellett hívni. A kormány a veronai tragédiát csak szavazatszerzésre akarta használni a nemzeti konzultációban, valójában semmit sem tett azért, hogy a gyermekek biztonságban utazzanak. Ez a sokadik alkalom volt, amikor a szülőknek vagy a külföldi hatóságoknak kellett közbelépniük egy nem biztonságos busz vagy egy jogosítvány nélküli buszsofőr miatt.

A Demokratikus Koalíció azonnali kormányzati lépéseket követel a buszos utak ellenőrzésével kapcsolatban! A DK szerint a Fidesz annyira foglalkozik a buszos utak biztonságával, mint a 3-as metróéval. A DK szörnyülködve teszi fel a kérdést, hogy hány tragédiának és hány halálesetnek kell még történnie ahhoz, hogy az Orbán-kormány tegyen is valamit a buszon utazó gyermekek biztonságáért? Tudjuk, hogy a 18 év alattiak – mivel szavazásra még nem jogosultak – nem is léteznek a Fidesz számára, de ezért nem halhatnak meg újra magyar gyermekek és fiatalok, akiket várnak haza a szüleik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…