2021. 07. 30. péntek

Judit, Xénia
1 EUR 358 HUF
1 GBP 421 HUF

DK: Hány kórházi osztály fog bezárni a nyári szabadságok miatt?

Egy nappal azután, hogy bezárt a Jahn Ferenc dél-pesti kórház belgyógyászata, mert az ápolók inkább elmentek az Ikeába dolgozni, Jászberényben az orvosok, ápolók nyári szabadságolása miatt kellett 3 osztályt is bezárni. Ide vezetett, hogy az Orbán-kormány alatt naponta 3 orvos és 2 ápoló megy külföldre. Mivel minden, egész évben keményen dolgozó orvosnak és ápolónak jár a nyári szabadság, a szabadságolások miatt akár városok vagy teljes megyék is ellátás nélkül maradhatnak.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben fordul Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez, hogy megtudja: hány kórházi osztály fog bezárni, hány százezer ember marad ellátás nélkül a nyáron? A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz által világszínvonalúnak csúfolt magyar egészségügy már annyi orvost és ápolót sem tud itthon tartani, hogy a kórházak mindennapi hősei abban a tudatban mehessenek el a jól megérdemelt szabadságukra, hogy lesz helyettesítésük.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Libamájkrém leves hozzávalók: 15 dkg libamáj, tejszín, 2 cikk fokhagyma, étkezési keményítő, pattogatott kukorica, őrölt fehér bors…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum