2022. 08. 15. hétfő

Mária
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Hány kórházi osztály fog bezárni a nyári szabadságok miatt?

Egy nappal azután, hogy bezárt a Jahn Ferenc dél-pesti kórház belgyógyászata, mert az ápolók inkább elmentek az Ikeába dolgozni, Jászberényben az orvosok, ápolók nyári szabadságolása miatt kellett 3 osztályt is bezárni. Ide vezetett, hogy az Orbán-kormány alatt naponta 3 orvos és 2 ápoló megy külföldre. Mivel minden, egész évben keményen dolgozó orvosnak és ápolónak jár a nyári szabadság, a szabadságolások miatt akár városok vagy teljes megyék is ellátás nélkül maradhatnak.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdésben fordul Balog Zoltán emberi erőforrások miniszteréhez, hogy megtudja: hány kórházi osztály fog bezárni, hány százezer ember marad ellátás nélkül a nyáron? A DK szerint szégyen, hogy a Fidesz által világszínvonalúnak csúfolt magyar egészségügy már annyi orvost és ápolót sem tud itthon tartani, hogy a kórházak mindennapi hősei abban a tudatban mehessenek el a jól megérdemelt szabadságukra, hogy lesz helyettesítésük.

László Imre
a DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…