2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Lemondott Zombor, megbukott a Fidesz egészségpolitikája

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár lemondása nyomán akár azt is hihetnénk, hogy felébredt a korábbi gyakorló orvos lelkiismerete, valójában azonban az Orbán-kormány egészségpolitikája bukott meg. Eddig tartott a kormányzati konferencia cinikus kinyilatkoztatása, miszerint minden a legnagyobb rendben van.
A tarthatatlan kórházi állapotokra és az egészségügyi dolgozók jogos követeléseire nem jelentett gyógyírt, hogy a Fidesz – hangzatos ígérgetések mellett – évről-évre kevesebb pénzt szánt az egészségügyre. A betegellátás összeomlását és az egészségügyi dolgozók és orvosok elvándorlásának megállíthatatlanságát semmi sem erősíthetné meg jobban, mint hogy a helyzet még a Fidesz államtitkárának is vállalhatatlanná vált. Eddig elképzelhetetlen volt, hogy egy fideszes számára létezik egyáltalán vállalhatatlan károkozás, a magyar egészségügy tehát valójában is a végóráit éli.

A Demokratikus Koalíció szerint Zombor távozása nem fog változást hozni, mert kevesebb pénzből nem hogy jobb, csak rosszabb betegellátás juthat a magyar polgároknak. A DK szerint ideje, hogy a kormány egy varázslót keressen a feladatra, mert amíg a stadionoktól a plakátkampányokig minden fontosabb az emberek egészségénél, addig csak egy kormányváltás hozhat változást.

László Imre
A DK egészségügyi kabinetjének vezetője

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…