2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Legyen pótidőpont azoknak az érettségizőknek, akik betegek vagy karanténban vannak!

DK: Legyen pótidőpont azoknak az érettségizőknek, akik betegek vagy karanténban vannak!

A mai nappal ismét rendhagyó érettségi kezdődött, hiszen a diákok csak online oktatással tudtak felkészülni a vizsgákra. Azok, akik egy ilyen időszak után írják az érettségijüket, még mindig a szerencsésebbek közé tartoznak, hiszen akik éppen most betegedtek meg vagy kerültek otthoni karanténba kontaktszemélyként, azok nem mehettek érettségizni. Nekik lehetett volna adni pótidőpontot, a kormány azonban úgy döntött, ezt nem teszi lehetővé, ezért ők leghamarabb októberben érettségizhetnek.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy a kormány biztosítson pótidőpontot azoknak, akik most betegség vagy karanténkötelezettség miatt nem tudnak érettségizni! Nem elég, hogy a vírus elvett ezektől a diákoktól egy év felkészülést, a kormány most elvesz tőlük újabb egy évet, hiszen érettségi híján nem fognak tudni ősztől főiskolára, egyetemre járni, keresztféléven pedig nem indul el minden szak. A DK szerint a kormánynak nem akadályoznia kellene a diákokat a továbbtanulásban, hanem segíteni nekik, hogy ebben a rendkívüli helyzetben is tudjanak érettségizni.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni. Ma még a Nemzeti Adó- és Vámhiva…

További cikkek