2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

DK: Követeljük az összes magyar kórház átvilágítását!

Mint kiderült, több napon át nem vettek észre egy holttestet a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeleti mosdójában. A mosdó a csecsemő- és koraszülöttrészleg mellett van, ahol fokozott kockázatot jelent a fertőzésveszély. Az eset sok kérdést felvet az Orbán-kormány egészségügyével kapcsolatban: hogyan nem tűnik fel napokig egy holttest egy olyan mosdóban, ahol naponta kellene takarítani? Mi garantálja az itt született gyermekek biztonságát, ha a mellettük lévő mosdóban napokig lehetett egy holttest? Miért nem nyomoz az ügyben a Rendőrség?

A DK már fél évvel ezelőtt, idén májusban felhívta a figyelmet a Jahn Ferenc kórházban uralkodó állapotokra. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője rejtett kamerás felvételeket készített a kórházban, ahol szembetűnő volt az orvos- és ápolóhiány, a betegeknek jutó katasztrofális körülmények. Mi történt azóta? Pénz továbbra is csak stadionokra, helikopterezésre és Orbán Várba költözésére van, a magyarok gyógyítására nincs.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány rendelje el az összes magyar kórház azonnali átvilágítását! Hány horror-történet, hány elfeledett beteg holtteste kell még ahhoz, hogy történjen valami az egészségügyben? A DK azt is beszédesnek tartja, hogy a Rendőrség arra hivatkozva nem nyomoz az ügyben, hogy nem történt semmi rendkívüli. Szomorú, hogy nem számít rendkívülinek, ha valaki meghal a kórházban és ezt napokig nem veszik észre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…