2021. 09. 21. kedd

Máté, Mirella
1 EUR 354 HUF
1 GBP 413 HUF

DK: Követeljük az összes magyar kórház átvilágítását!

Mint kiderült, több napon át nem vettek észre egy holttestet a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 9. emeleti mosdójában. A mosdó a csecsemő- és koraszülöttrészleg mellett van, ahol fokozott kockázatot jelent a fertőzésveszély. Az eset sok kérdést felvet az Orbán-kormány egészségügyével kapcsolatban: hogyan nem tűnik fel napokig egy holttest egy olyan mosdóban, ahol naponta kellene takarítani? Mi garantálja az itt született gyermekek biztonságát, ha a mellettük lévő mosdóban napokig lehetett egy holttest? Miért nem nyomoz az ügyben a Rendőrség?

A DK már fél évvel ezelőtt, idén májusban felhívta a figyelmet a Jahn Ferenc kórházban uralkodó állapotokra. Oláh Lajos, a DK országgyűlési képviselője rejtett kamerás felvételeket készített a kórházban, ahol szembetűnő volt az orvos- és ápolóhiány, a betegeknek jutó katasztrofális körülmények. Mi történt azóta? Pénz továbbra is csak stadionokra, helikopterezésre és Orbán Várba költözésére van, a magyarok gyógyítására nincs.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány rendelje el az összes magyar kórház azonnali átvilágítását! Hány horror-történet, hány elfeledett beteg holtteste kell még ahhoz, hogy történjen valami az egészségügyben? A DK azt is beszédesnek tartja, hogy a Rendőrség arra hivatkozva nem nyomoz az ügyben, hogy nem történt semmi rendkívüli. Szomorú, hogy nem számít rendkívülinek, ha valaki meghal a kórházban és ezt napokig nem veszik észre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Egy személyautó az úttestre lelépett gyalogos férfit ütött el Miskolcon, az Andrássy utcában. Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum