2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

DK: Ki áll az Izrael ellen hangoló szentgotthárdi polgármester mögött?

Huszár Gábor szentgotthárdi fideszes polgármester szerint “bizonyos üzleti körök” és a “zsidó állam” állhat a párizsi merényletek mögött, mert “a keresztény Európát az iszlám ellen akarják hangolni.”
A magyar jobboldal manapság már elmeháborodott összeesküvés elméletekben éli ki az elfojtott zsidóellenesség okozta frusztrációt. A szentgotthárdi polgármester kijelentése a bizonyíték arra, hogy nincs az életnek olyan mozzanata, amire kellő tájékozatlansággal és Izrael-ellenességgel ne lehetne szalon-rasszista fikciós regényt költeni. A “keresztény Európa iszlám ellen hangolásáért” persze eközben maga a Fidesz teszi a legtöbbet, hiszen a miniszterelnök szerint “az iszlám soha nem volt Európa része”, továbbá természetesen “minden terrorista migráns”.

Kérdés, hogy ha Izrael akarná az iszlám ellen fordítani Európát, miközben az Orbán-kormány az iszlám ellen hangol, akkor hogy lehet az, hogy az Orbán-kormány mögött nem Izrael áll? És ha a szentgotthárdi polgármester Izrael ellen akarja hangolni a “keresztény Magyarországot”, akkor azt kinek a megrendelésére teszi? A megannyi, elsőre logikusnak tűnő kérdés természetesen csak a balliberális világhatalom okvetlenkedése.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a szentgotthárdi polgármester antiszemita kijelentéseit, amelyek – ostobaságukból adódóan – károsak lehetnek az emberek szellemi épségére is.

Ara-Kovács Attila
Külügyi kabinet vezetője, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum