2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Ki áll az Izrael ellen hangoló szentgotthárdi polgármester mögött?

Huszár Gábor szentgotthárdi fideszes polgármester szerint „bizonyos üzleti körök” és a „zsidó állam” állhat a párizsi merényletek mögött, mert „a keresztény Európát az iszlám ellen akarják hangolni.”
A magyar jobboldal manapság már elmeháborodott összeesküvés elméletekben éli ki az elfojtott zsidóellenesség okozta frusztrációt. A szentgotthárdi polgármester kijelentése a bizonyíték arra, hogy nincs az életnek olyan mozzanata, amire kellő tájékozatlansággal és Izrael-ellenességgel ne lehetne szalon-rasszista fikciós regényt költeni. A „keresztény Európa iszlám ellen hangolásáért” persze eközben maga a Fidesz teszi a legtöbbet, hiszen a miniszterelnök szerint „az iszlám soha nem volt Európa része”, továbbá természetesen „minden terrorista migráns”.

Kérdés, hogy ha Izrael akarná az iszlám ellen fordítani Európát, miközben az Orbán-kormány az iszlám ellen hangol, akkor hogy lehet az, hogy az Orbán-kormány mögött nem Izrael áll? És ha a szentgotthárdi polgármester Izrael ellen akarja hangolni a „keresztény Magyarországot”, akkor azt kinek a megrendelésére teszi? A megannyi, elsőre logikusnak tűnő kérdés természetesen csak a balliberális világhatalom okvetlenkedése.

A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak tartja a szentgotthárdi polgármester antiszemita kijelentéseit, amelyek – ostobaságukból adódóan – károsak lehetnek az emberek szellemi épségére is.

Ara-Kovács Attila
Külügyi kabinet vezetője, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…