2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Két kórház látna el minden kórházi kezelést igénylő koronavírusos beteget – Káosz, fejetlenség és szakmaiatlanság uralja az egészségügyet

DK: Két kórház látna el minden kórházi kezelést igénylő koronavírusos beteget – Káosz, fejetlenség és szakmaiatlanság uralja az egészségügyet

Péntek délután értesítette Müller Cecília országos tisztifőorvos Kásler Miklós miniszter jóváhagyásával az egészségügyi intézményeket egy új protokollról. Eszerint május 8-tól – azaz a levél kiadásának napjától, azonnal – az ország egész területéről két intézménybe, a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetébe, valamint az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe kell szállítani az összes koronavírusos beteget.

A Demokratikus Koalíció szerint hihetetlen, hogy milyen szintű káosz, fejetlenség és szakmaiatlanság uralja az egészségügyet. Az azonnali hatállyal kiadott új utasítások miatt az egészségügy dolgozók sem tudják nyugodtan végezni a feladataikat, ráadásul a súlyos betegek indokolatlan mozgatása teljesen felesleges, szakmaiatlan és veszélyes döntés.

Ennek fényében még egyértelműbb, mennyire felesleges és értelmetlen volt húsvét előtt országszerte 36 ezer ágyat felszabadítani, az ott ápolt betegeket kiszorítani a kórházi ellátásból. Ideje lenne, hogy a kormány és Kásler miniszter úr felfogja, ész nélküli döntésekkel nem lehet egészségügyi vészhelyzetet kezelni, mert nem megoldják, hanem fokozzák a bajt.

Dr. Komáromi Zoltán

A DK egészségügyi szakpolitikusa, háziorvos

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek