2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Káosz a Bécsi úton (is) – Több ezer embert kényszerít közlekedési dugóba a városvezetés

DK: Káosz a Bécsi úton (is) – Több ezer embert kényszerít közlekedési dugóba a városvezetés

A Főváros október elején megkezdte a Pomázi úti felüljáró építését. A munkálatok miatt lezárták a Bécsi út – Aranyhegyi úti vasúti átjárót és az Aranyhegyi utat, emiatt most mindenkinek kerülnie kell.
A kialakult közlekedési káosz egyaránt érint autóst és gyalogost. Az autósok csak jelentős kerülővel, jellemzően dugóban tudnak közlekedni, a 160-as busz szintén csak kerülőúton szállíthatja az utasokat. Az álló forgalom lassan mindennapossá válik, holott messze még a munka vége, hiszen várhatóan áprilisig tartanak a lezárások.

A Demokratikus Koalíció szerint szükséges a Pomázi úti felüljáró megépítése, de nem szükséges az autósok és gyalogosok büntetése, dugóba kényszerítése. A DK felszólítja Bús Balázs 3. kerületi polgármestert, hogy tegye lehetővé az Aranyhegyi út megnyitását a forgalom előtt.

A DK szerint az a Tarlós vezette Főváros, amely többek között budapesti olimpiáról beszél, jelenleg még egy hétfőt sem tud zökkenőmentesen megszervezni. A DK szerint nem csak a 3. kerületben, hanem az egész Fővárosban gondot jelent, hogy a városvezetés minden szakmaiságot nélkülöz a beruházások infrastrukturális előkészítésénél, és feleslegesen kényszeríti a budapestieket közlekedési dugókba.

Gy.Németh Erzsébet
elnökségi tag DK
fővárosi önkormányzati képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…