2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Írásbeli kérdéssel fordulunk Káslerhez: miért nem fizeti időben a szakképzési juttatásokat az állam?

DK: Írásbeli kérdéssel fordulunk Káslerhez: miért nem fizeti időben a szakképzési juttatásokat az állam?

Egy, a Demokratikus Koalícióhoz került belső vezetői levél szerint az állam a januári és februári szakképzési juttatásokat csak két hónapos késéssel, márciusban fogja kifizetni a pedagógusoknak és a tanulóknak. Az indoklás szerint a csúszást az új naptári év rendszerátállása, és a félév zárása indokolja.

A Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Kásler Miklóshoz, hogy megtudjuk: mi a valódi oka annak, hogy miközben a kormány tízmilliárdokat költ oligarchamentésre és saját strómanjai hobbijaira, addig nincs pénz a szakképzésben résztvevő diákok és tanárok törvény által garantált juttatásainak normális kifizetésére? Miért van az, hogy a gazdasági válság közepén Orbán pánikkormánya még azoktól is sajnálja a pénzt, akik a legkiszolgáltatottabbak? Tudjuk, ahogyan ebben az országban már mindenki régen, hogy ami itt megy, az minden, csak nem kormányzás. Az ilyen fajta kisstílűség ebben a helyzetben azonban még Orbánéktól is túlzás.

Arató Gergely
A DK frakcióvezető-helyettese, oktatási szakpolitikusa

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…