2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Hiteles országimázs lett a milánói világkiállítás magyar pavilonjából

Az RTL Klub adta hírül, hogy az olasz bíróság lefoglalta a milánói világkiállítás magyar pavilonját, mert az olasz kivitelező cég szerint a magyar állam nem fizette ki őket. Az expo magyar pavilonjával kapcsolatos számtalan korrupciógyanús seftelés a bírósági lefoglalással együtt változott hirtelen az Orbán-kormány ámokfutását valóban jelképező performansszá.
Milánóban sem történt más, mint ami hazánk mindennapjait jellemzi. A kormány soha nem látott munkákra fizetett ki százmilliókat a saját embereinek – többek között biztonsági álszakértője feleségének – miközben nem fizette ki azokat, akik valóban dolgoztak a projekten. Ez valóban szimbolizálja azt az országot, ahol nem fizetik ki a tanárokat, nincs pénz az iskolák fűtésére, krétára, kórházi cérnára, ellenben van pénz a fideszes haverok milliárdossá tételére. A különbség csupán annyi, hogy az olasz bírósággal ellentétben a Polt Péter vezette magyar ügyészség nem hogy hivatalból nem indított eljárást, még a feljelentéseket is elutasította.

A Demokratikus Koalíció szerint a Milánóban lefoglalt magyar pavilon kiválóan bemutatja a világnak hazánk jelenlegi működését. A DK szerint a kormányváltás utáni független igazságszolgáltatás egy lapon fogja vizsgálni a közpénzeket bezsebelő fideszes politikusokat, és az őket mosdató fideszes ügyészeket.

Varju László
Alelnök
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek