2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Hiába adott olcsóbb ajánlatot a Vodafone, Orbán és a Telekom kapcsolata mindenek felett áll

DK: Hiába adott olcsóbb ajánlatot a Vodafone, Orbán és a Telekom kapcsolata mindenek felett áll

A Magyar Telekom nyerte az 5 milliárd forintos, állami mobilszolgáltatásról szóló közbeszerzést, mert a közbeszerzési bizottság szerint a Vodafone túl olcsó ajánlatot adott, ezért kizárta a céget. A közbeszerzéseknek pont az lenne az értelme, hogy mindig a legolcsóbb ajánlatot tevő céggel szerződjön az állam, minél kevesebbet költve az adófizetők pénzéből.

Vajon azért nyert mégis a Telekom, mert a mai napig nem adták ki senkinek az addig független Origo szétverését és eladását vizsgáló jegyzőkönyvet? Vagy azért nyert a Telekom, mert a vezérigazgatója a budapesti olimpiarendezés nagykövete lett? Vagy azért nyert a Telekom, mert az új székházát nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházásként a fideszes oligarcha Garancsi István cége építhette? Esetleg valami más szívesség is volt még Orbán Viktor és a Magyar Telekom kapcsolatában?

A Demokratikus Koalíció szerint aggasztó, hogy Orbán Viktor kedvenc multicége akkor is megnyer egy közbeszerzést, ha rosszabb ajánlatot ad, ezzel 1,6 milliárd forintos kárt okozva a magyar adófizetőknek. A DK választ vár a kormánytól, hogy miért a drágább ajánlatot választotta az állami mobilszolgáltatásról szóló közbeszerzésen. A DK emellett továbbra is várja a Magyar Telekomtól az Origo politikai befolyásolásáról készült vizsgálati jegyzőkönyvet.

Oláh Lajos
Országgyűlési képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek