2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Formálódik a Magyarország nélküli EU – Október 2-án ki kell állnunk a tagságunk mellett!

DK: Formálódik a Magyarország nélküli EU – Október 2-án ki kell állnunk a tagságunk mellett!

Az EU jövőjéről tárgyalnak Olaszországban az EU legbefolyásosabb politikusai, a német, a francia és az olasz vezetők, felkészülvén a szeptember 16-i pozsonyi EU-csúcsra. Az EU jövőjét érintő tanácskozásokat továbbra is uralja az a mag-Európa elképzelés, amelyben Magyarország – az együttműködés hiánya és az EU-ellenesség miatt – a perifériára szorulhat, mint másodrendű tagállam.

A 6 éve tartó orbáni kardcsörtetés és a menekülthelyzetben tanúsított kompromisszumképtelenség akár oda is vezethet, hogy a jövő Európai Uniójának Magyarország már nem lesz a tagja. Ebben a helyzetben tart a kormány EU-ellenes álnépszavazást, amellyel valóban eldőlhet a magyar tagság kérdése. Ha a kormány által kiírt népszavazás érvényes lesz, akkor Orbán Viktor a magyarok felhatalmazására hivatkozva vezetheti ki hazánkat az EU-ból.

A Demokratikus Koalíció számára nem kérdés, hogy Magyarországnak az Európai Unióban van a helye a jövőben is. A DK arra buzdítja az országot, hogy ősszel mindenki álljon ki hazánk EU-tagsága mellett és maradjon távol az EU-ellenes álnépszavazástól! A DK szerint a távolmaradás is szavazat, aki távol marad, az hazánk EU-ban maradására szavaz.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
EP-képviselő
DK

http://web.dkp.hu/formalodik-a-magyarorszag-nelkuli-eu-oktober-2-an-ki-kell-allnunk-a-tagsagunk-mellett/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek