2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Feljelentést teszünk az eltussolt szexuális zaklatás ügyében!

Egy Veszprém megyei középiskola tanára szexuális tartalmú üzeneteket küldött diákjainak a Facebookon. Amikor az iskolaigazgató szembesítette a tényekkel, a tanár önként felmondott, néhány nap múlva azonban a KLIK közbenjárásával állhatott újra munkába. Mivel hivatalosan a KLIK a tanár munkáltatója, az intézményfenntartó tankerületi igazgatója – a tanár jóbarátjaként – egyszerűen közölte az iskolával, hogy a tanár marad.

Az iskolák vezetésének – az oktatás megszervezése mellett – elvileg az is a feladatuk lenne, hogy kiszűrjék a diákokat bármilyen módon zaklató tanárokat. Az Orbán-kormány által létrehozott állami intézményfenntartó ennek pontosan az ellenkezőjét tette. Hiába derült ki a tanárról, hogy zaklatja a diákokat, a KLIK tankerületi vezetőjének barátsága megvédte a legapróbb következményektől is, hiszen még mindig az iskolában taníthat. A KLIK ezzel bebizonyította, hogy ha az intézmények fenntartására, és a tanárok kifizetésére nem is, a zaklatási ügyek eltussolására alkalmas.

A Demokratikus Koalíció feljelentést tesz az eltussolt szexuális zaklatás ügyében! A DK szerint nem csak a tanárnak, hanem a zaklatási ügyet eltussoló tankerületi igazgatónak is felelnie kell. A DK szerint felháborító, hogy egy kormányzati szerv segédkezett egy diákjait szexuálisan zaklató tanárnak az állásában maradni.

Oláh Lajos
ogy képviselő DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Emberölés Füzérkajatán
A rendőrök a fővárosban fogták el azt a férfit, aki Füzérkajatán megölt egy 85 éves nőt. Emberölés miatt folytat eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén …