2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

DK: Európa értünk, a kormány ellenünk

Ma az Európai Parlamentben nem Magyarország, hanem Orbán Viktor politikája került szégyenpadra. Bebizonyosodott, hogy Európában elképzelhetetlen a halálbüntetés visszaállítása és elfogadhatatlan a gyalázatos uszítás a menekültekkel szemben.
Az Európai Bizottság alelnöke, a parlamenti képviselőcsoportok elnökei és a hozzászólók nagy többsége – beleértve a Fideszt tagjai között tudó Néppárt vezetőjét- elítélte a halálbüntetés kérdésével való felelőtlen játékot és a menekültekkel kapcsolatos manipulatív és megtévesztő kérdőívet. Csak a Jobbik és az Európa-ellenes szélsőjobb sietett a Fidesz segítségére.

Orbán Viktor ismét szégyent hozott mindannyiunkra, kicsinyesnek, bezárkózónak és idegengyűlölőnek festette le országunkat. Gyáva szófacsarással, a tények meghamisításával és sikamlós félrebeszéléssel próbálta védeni álláspontját. Magyarország gazdasági sikereivel dicsekedett miközben sok százezren keresik külföldön a jobb élet lehetőségét.

A vita bebizonyította, hogy Orbán kormánya mára teljes mértékben elszigetelődött Európában. A Demokratikus Koalíció elkötelezett az európai értékek, az alapvető jogok és az emberi méltóság tisztelete mellett. Továbbra is azért fogunk dolgozni, hogy Magyarországot visszavezessük Európába.

Niedermüller Péter
alelnök DK,
EP képviselő

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …