2022. 06. 27. hétfő

László
1 EUR 401 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Köztünk szólva
  • »
  • DK: Érdemi válságkezelés továbbra sincs, a kormány a fideszes cégek “megmentésére” készül

DK: Érdemi válságkezelés továbbra sincs, a kormány a fideszes cégek “megmentésére” készül

A kormány hiába szélesítette azoknak a vállalkozásoknak a körét, amelyek állami bértámogatást vehetnek igénybe, ez csak látszólag igaz. Az intézkedésből ugyanis továbbra sem került ki a legtöbbet támadott kitétel, miszerint a cégeknek bizonyítaniuk kell, hogy a munkahelyeik megtartása “nemzetgazdasági érdek”. Tudjuk, hogy ez a kifejezés mivel vált eggyé az elmúlt 10 évben: a fideszes oligarchák és vállalkozások törvényeken felüli gazdagodásával. Miközben tehát egész Európában automatikus, pályázat nélküli intézkedésekkel mentik a kormányok a munkahelyeket, az Orbán-kormány a válságkezelési támogatásokat is fideszes pályázatosdivá silányítja.

A Demokratikus Koalíció szerint érdemi válságkezelés továbbra sincs, a kormány láthatóan csak a fideszes cégek “megmentésére” készül. Ezért nincs automatikusan elérhető állami bérpótlék, ezért nincs támogatás a vállalkozásoknak – csak hitelek -,  ezért nincs a frissen elbocsájtottaknak járó támogatás sem. A DK szerint jobb, ha a kormány még most összeszedi magát és kidolgoz egy valós válságkezelő csomagot, mert az eddig bejelentett intézkedések mellett a fél ország tönkremehet.

Molnár Csaba
A DK ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Pedibusz Gödöllőn
Még nem sokan tudják mi is az a Pedibusz ill a Pedibusz program Gödöllőn. Ez a program arról szól, hogy a gyerekek egy jó szervezéssel , felnőtt kísér…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum