2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

DK: Emberéletekbe kerülhet a nagy autópályablöff az M4-esen

A Népszabadság értesülései szerint a kormány nem fejezné be teljesen az M4-es autópályát a Fegyvernek és Abony közötti szakaszon. A lap szerint a munka csak akkor folytatódhat, ha a spórolás jegyében közlekedésbiztonsági elemeket vesznek ki a projektből, felüljáró helyett például csak a jóval veszélyesebb  lámpás kereszteződés valósulhatna meg. Így lenne az M4-es egy rekord drágán megépült, rekord veszélyes autópálya.

A finanszírozási problémák persze nem az Orbán-Simicska háborúval és a kartellgyanú megfogalmazásával kezdődtek. Hivatalos dokumentum bizonyítja, hogy a kormány már az első kapavágás előtt tudta, hogy nem számíthat EU-s támogatásra, mégis engedélyezte a építkezés megkezdését. Orbán Viktor és Lázár János most Brüsszelre mutogat, holott ők ketten a személyes felelősei az M4-es körüli botránynak. A fideszes biankó csekk most életveszélyes autópályát és több tíz milliárd forint feleslegesen elköltött közpénzt hozhat.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormánynak kell vállalnia a felelősséget a félbehagyott autópályáért. A DK szerint nincs még egy olyan felelőtlen kormány Európában, amely a közlekedésbiztonságon spórolva egy életveszélyes autópályára kényszerítené az autósokat. A DK szerint egy európai értékeket valló demokratikus kormány soha nem veszélyeztetné állampolgárai életét.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek