2024. 06. 16. vasárnap

Jusztin
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

90 kilo vágott dohánnyal „ünnepelte” a születésnapját

Negyvenegyedik születésnapján bukott le 90 kilogramm vágott dohánnyal egy nő Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az asszony 21 éves lányával utazott autójában, amikor Szalonna határában megállították őt a rendőrök.

Az ellenőrzéskor szúrta ki a járőr a fekete zsákokba csomagolt dohányt. A rendőrök értesítették a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit, akik az autóban található, fél kilós csomagokban porciózott dohányt és a szállításhoz használt márkás autót is lefoglalták. A születésnapos nő ellen orgazdaság bűntett miatt tettek feljelentést a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Szalonna határában állította meg az Edelényi Rendőrkapitányság Szendrői Rendőrőrsének járőre a településen percekig köröző BMW-t. Igazoltatás közben tűntek fel a járőrnek a hátsó ülésre bedobott fekete zsákok. Az autóból összesen kilenc került elő. Mindegyikben fél kilogrammos csomagokba porciózott vágott dohány volt. A sajószentpéteri nő elismerte a járőrnek, hogy övé a dohány, azt azonban nem árulta el hova szállította volna azt. A NAV pénzügyőrei az autóban talált 90 kilogramm adózás alól elvont, 1,7 millió értékű vágott dohányt és az annak szállításához használt autót is lefoglalták. A sofőr ellen pedig orgazdaság bűntett elkövetése miatt kezdeményeztek büntető eljárást a NAV pénzügyi nyomozóinál.

A fotó illusztráció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …

További cikkek