2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

DK: Elutasítjuk a KDNP zárva tartási törvényjavaslatát

Kormányközeli sajtóértesülések szerint jövő héten kerül a kabinet elé a KDNP törvénymódosító javaslata. A főleg multinacionális cégeket és nagyobb kereskedelmi vállalatokat érintő javaslat szerint a 400 négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletek és a bevásárlóközpontok nem tarthatnának nyitva vasárnap.

Magyarországon a folyamatosan romló gazdasági helyzet miatt eközben egyre többen dolgoznak hetente akár hat napot is, hogy el tudják tartani családjukat. Nekik a vasárnap az egyetlen nap, amelyen a heti bevásárlást el tudják intézni, akár a családi program kellemes részeként. A tiltási javaslat munkahelyek és családok ezreit sodorja veszélybe, ráadásul diszkriminatív is, hiszen a Fideszhez közeli láncokat a bezárási javaslat nem érintené.

A Demokratikus Koalíció szerint a mindenkori magyar kormánynak az lenne a feladata, hogy egyre több munkahelyet teremtsen, ahelyett, hogy szándékosan megszünteti őket. A DK nem támogatja a piackorlátozást. Az állampolgárok dolga, hogy eldöntsék, vásárlással akarják-e tölteni a vasárnapjukat, vagy bármi mással. A DK határozottan elítéli a maffiakormány módszereit, melyek be akarnak férkőzni az emberek mindennapi életébe. Amit a nemlétező KDNP, vagyis a Fidesz akar, újabb lépés az emberek döntési szabadságának korlátozására.

Gréczy Zsolt
szóvivő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek