2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Elpusztulhat a hazai túzok-populáció a fideszes földprivatizáció miatt

Jelentős természeti kár okozására készül a kormány, a hírek szerint ugyanis a túzok fészkelőhelyeinek is helyet adó földeket is elárvereznék a földmutyi részeként. Ha a Kiskunságban, a Kisalföldön és a Hevesi-síkon lévő, túzokoknak otthont adó földek is magánkézbe kerülnek, semmi sem fogja garantálni Európa egyik legveszélyeztetettebb madarának túlélését.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, a WWF Magyarország és a Magyar Természetvédők Szövetsége is joggal tiltakozik Fazekas Sándornál a területek eladása ellen. A fideszes földlopás mára nem csak emberi sorsok ezreit, és a magyar mezőgazdaság egészét teszi tönkre, hanem felszámolhatja az európai szinten is jelentősnek számító magyar túzok-populációt is.

A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesznek semmi sem számít, ha az állami vagyont osztogatja el a saját kádereinek. A DK szerint az Orbán-kormány földprivatizációja a lehető legrosszabb dolog, ami a magyar vidékkel történhet, hiszen az az emberek megélhetését, a magyar agrárium gazdasági teljesítményét, és számos védett állat élőhelyét is felszámolja.

Nagy-Huszein Tibor
alelnök, DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek