2021. 12. 1. szerda

Elza
1 EUR 366 HUF
1 GBP 429 HUF

DK: Egyéni vállalkozók tízezrei álltak le – Az Orbán-kormány nem segít

Nem csak a nagy gyárakat, hanem a kis- és közepes cégeket is sújtja a válság, de mindeddig hiába reménykedtek a kormány támogatásában. A KSH friss adata szerint az utóbbi két hónapban több, mint hatvanezer egyéni vállalkozó jelentette be, hogy szünetelteti a munkát. Bevétel híján álltak le, és ez újabb, több tízezres munkanélkülit jelent.

Az Orbán-kormány március óta képtelen összeállítani egy segélycsomagot a magyar munkavállalók megsegítésére. Nem nőtt az álláskeresési járadék időtartama, nincs anyagi támogatás, hogy a cégek ne összeomoljanak, hanem a válság után folytathassák tevékenységüket.

A kormány felelőtlenül hagyja elszabadulni a szegénységet. Reménytelenséget, nyomort kínál magyarok százezreinek. Pedig ebbe is bele lehet halni, nem csak a koronavírusba. Azt követeljük, hogy a kormány vegye át a DK által összeállított 20 pontos gazdasági mentőcsomagot, mert azzal magyarok százezreinek megélhetése lenne megmenthető.

Dr. Molnár Csaba
a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mezőkövesd több területe is megtisztulhat az illegális szemétlerakóktól Mezőkövesd Város Önkormányzatának nyertes pályázata révén. A település több be…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum