2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

DK: Egyéni vállalkozók tízezrei álltak le – Az Orbán-kormány nem segít

Nem csak a nagy gyárakat, hanem a kis- és közepes cégeket is sújtja a válság, de mindeddig hiába reménykedtek a kormány támogatásában. A KSH friss adata szerint az utóbbi két hónapban több, mint hatvanezer egyéni vállalkozó jelentette be, hogy szünetelteti a munkát. Bevétel híján álltak le, és ez újabb, több tízezres munkanélkülit jelent.

Az Orbán-kormány március óta képtelen összeállítani egy segélycsomagot a magyar munkavállalók megsegítésére. Nem nőtt az álláskeresési járadék időtartama, nincs anyagi támogatás, hogy a cégek ne összeomoljanak, hanem a válság után folytathassák tevékenységüket.

A kormány felelőtlenül hagyja elszabadulni a szegénységet. Reménytelenséget, nyomort kínál magyarok százezreinek. Pedig ebbe is bele lehet halni, nem csak a koronavírusba. Azt követeljük, hogy a kormány vegye át a DK által összeállított 20 pontos gazdasági mentőcsomagot, mert azzal magyarok százezreinek megélhetése lenne megmenthető.

Dr. Molnár Csaba
a Demokratikus Koalíció ügyvezető alelnöke, az Európai Parlament Gazdasági Bizottságának tagja

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…