2021. 09. 17. péntek

Zsófia
1 EUR 350 HUF
1 GBP 412 HUF

DK: Deportálást készít elő a miskolci fideszes városvezetés

A május 8-i közgyűlésre két előterjesztés is érkezett Miskolc fideszes városvezetésétől, amely egyértelműen a mélyszegénységben élőket fogja sújtani. A Fidesz nem tekinti Miskolc polgárának azt, aki nagy szegénységben él, sőt, fizetni is hajlandó azért, hogy a társadalmi problémát ne nekik kelljen megoldani, inkább az így is elszegényedő vidéki kistelepülésekre száműzné őket.

A miskolci bérlakásokról szóló rendeletet kívánja úgy módosítani a Fidesz, hogy az alacsony komfortfokozatú lakásokban élők esetén közös megegyezéssel megszüntetik a szerződésüket, és ha vidékre költözik a család, 1,5-2 milliót kap lakásvásárlásra, úgy, hogy azt 5 évig el nem adhatja. Ha csak az egyik szegénytelepet, a miskolci „számozott” utcákat nézzük, ez is kb. 400 millió forint, de sajnos a város sokkal nagyobb része romlik, szegényedik. Ha ilyen sok pénzünk van ingatlanokra, miért nem írunk ki pályázatot a komfortfokozat növelésre?

Ez az eljárás nem jelent megoldást sem a Lyukóvölgy sem Pereces vagy az avasi lakótelep problémájára. A DK álláspontja szerint meg kell teremteni annak lehetőségét, hogy aki ki akar törni a nyomorból, a szegénységből, legyen rá lehetősége, nem pedig némi aprót dobni nekik és útilaput kötni a talpukra.

Ezzel a rendelettel nem ér véget a történet, ha netán valaki nem akarna első kérésre közös megegyezéssel kiköltözni, mivel szeret Miskolcon élni, és még fizeti is a 10-12 ezer forintos lakbérét, akkor itt az újabb helyi szabály, ami az együttélést szabályozza. Köztudott, hogy ezeken a környékeken sok a szemét (nem csak az itt élők miatt, más is hordja ide, mert elfér). Ha a porta nem rendezett, máris 200 ezer forintig terjedő bírságot szabhatnak ki. Jönnek az ellenőrzések. Bővül a városi rendészeti cég is, hogy legyen mindenre elég ember. Amire a Fidesz Miskolcon készül az embertelenség és gyalázat! Élhető városra van szükség, nem deportálásra és terrorra. A DK tiltakozik az eljárás ellen!

Varga Gergő önkormányzati képviselő (Miskolc)
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum