2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

DK: Csak álegyetemek csinálnak áltanulmányokat

DK: Csak álegyetemek csinálnak áltanulmányokat – Követeljék vissza a fideszes John Henry Newman-nek juttatott MNB-s támogatásokat és az intézmény engedélyeit!
Miközben már maga a Fidesz sem tudja követni, hogy mikor mit hazudik a bezárásra ítélt CEU-ról, egy Fidesz-közeli oktatási intézményről ténylegesen kiderült, hogy csak álegyetemként működik. A sümegi John Henry Newman Oktatási Központtól a Magyar Narancs szerint az MNB azért követel vissza 11 millió forint korábban odaítélt közpénzt, mert  az intézménytől csak egy áltanulmányra futotta az összegért cserébe. Az “oktatási központ” úgy kaphatott korábban 28 millió forint közpénzt az MNB-alapítványoktól, hogy az intézményt Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere “Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ”-ként hitelesítette.

A Demokratikus Koalíció szerint csak álegyetemek csinálnak áltanulmányokat, a magát “nemzeti-keresztény jövőegyetemnek” nevező John Henry Newman-ről pedig éppen most derült ki, hogy álegyetem. A DK szerint az MNB-nek nem csak az áltanulmány árát, hanem minden közpénzt vissza kellene követelnie az intézménytől. A DK azt követeli, hogy a kormány követeljen vissza az intézménytől minden közpénzt és vizsgálja ki, Balog Zoltán miért hitelesíthetett egy álegyetemet!

Niedermüller Péter
Európai Parlamenti képviselő
DK

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…