2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

DK: Búcsúcirkusz a Parlamentben

Szánalmas színjátékkal búcsúzott mandátumától Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik országgyűlési képviselője. Kivitte az ülésteremből az Európai Unió zászlaját és kidobta az ablakon. Akcióját azzal magyarázta, hogy az Unió miatt válik a magyar föld „külföldiek prédájává”.

A Demokratikus Koalíció nem az uniós zászlókat, hanem a náci eszméket kívánja kidobni, és nem csak a Parlamentből, hanem az országból is.

Magyarország népszavazáson, a résztvevők csaknem 84%-ának szavazatával döntött az uniós tagság mellett. Az indoklás is álságos, hiszen a földforgalmi törvény csalárd előírásai miatt a magyar termőföld nem külföldiek, hanem Fideszes oligarchák prédájává fog válni – az Unió rendelkezéseitől függetlenül. Visszataszító végül a képviselő gyávasága: tettét az utolsó parlamenti ülésnapra időzítette, hogy a parlament plenáris ülése már ne tudjon rá büntetést kiszabni.

A DK szerint a Jobbik unióellenességének ugyanaz a mozgatórugója, mint a Fideszének. Akadálynak tekintik politikai törekvéseik útjában: a Fideszt az önkényuralom kiépítésében gátolja, a Jobbikot az általa vágyott fajgyűlölő, fasiszta rendszer létrehozásában. Míg azonban a Fidesz a 2020-ig ránk váró 7000 milliárdos uniós támogatás ellopható részére sandítva csak a következő évtizedben akarja kivezetni hazánkat az Unióból, a Jobbik, amely ebből a koncból nem részesül, minél előbb.

Az Összefogás demokratikus pártjai mindkét törekvést meg fogják akadályozni.

Oláh Lajos
képviselő (DK)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek