2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Miskolci irodával bővült a Kontaktpont ifjúságsegítő hálózat

Ünnepélyes keretek között megnyitott az ifjúságsegítéssel foglalkozó Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda Miskolcon, Siklódi László Levente, a Zánka – Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója, Dr. Zsiga Marcell alpolgármester és Sebestyén László országgyűlési képviselő részvétele mellett. Az iroda elsősorban információszolgáltatással és tanácsadással segíti a fiatalokat a pályaválasztás, karriertervezés, munkakeresés, továbbtanulás terén, valamint programokat szervezve közösségi térként is jelen kíván lenni a tizenévesek mindennapjaiban.

Az ország 20 pontján, minden megyében megnyitja kapuit az ifjúságsegítő Kontaktpont-hálózat, amely az Új Nemzedék Plusz kiemelt TÁMOP 3.3.12 projekt intézményfejlesztési részeként jön létre. A mintegy 60 felkészült szakembert foglalkoztató hálózat egyedülálló módon nemcsak irodáiban várja a fiatalokat, hanem felkereső munkára építi információszolgáltató és tanácsadó tevékenységét. Az irodán kívül ugyanis iskolákban, fesztiválokon, fórumokon, rendezvényeken lehet találkozni a Kontaktpontok munkatársaival, illetve az általuk nyújtott szolgáltatásokkal. Az ifjúsági iroda a helyi ifjúsági kezdeményezéseket összefogva, az oktatási intézményekkel, az ifjúsági civil szervezetekkel szoros együttműködésben sajátos befogadó pontként kíván megjelenni a fiatalok hétköznapjaiban.

„A Kontaktpontok valódi közösségi térként kívánnak jelen lenni a fiatalok életében, ahová betérve nemcsak hasznosan tölthetik el szabadidejüket, de olyan személyre szabott tanácsadásban, útmutatásban részesülhetnek, mely meghatározó segítség lehet jövőjük tervezésekor illetve későbbi boldogulásukban” – mondta el a miskolci Kontaktpont Iroda megnyitóján Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Plusz projekt megvalósításáért felelős ügyvezető igazgató.

 

A miskolci, illetve a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei fiatalok számára immár hivatalosan is nyitva áll a miskolci főutcán, a Széchenyi u. 85. szám alatt található Új Nemzedék Plusz Kontaktpont Iroda. A szakmai munka már hetekkel ezelőtt elkezdődött, a Kontaktpont Iroda felvette a kapcsolatot a megyében működő ifjúsággal foglalkozó és pályaorientációs feladatokért felelős intézményekkel, civil szervezetekkel. A miskolci iroda február 20-23. között társszervezőként csatlakozott az ország egyik legnagyobb téli gasztronómiai fesztiváljához és vásárához, a Miskolci Kocsonyafarsanghoz.  Az iroda Információs Pontként működik a rendezvény ideje alatt, ahol is a városba látogatók és Miskolcon élők a rendezvénnyel kapcsolatos információkhoz juthatnak, ezenkívül az iroda hétköznapokon nyújtott szolgáltatásait is szélesebb körben megismerhetik. Az iroda ezen alkalomból rajzpályázatot is hirdetett a 12-20 éves korosztály számára „Pislog, mint a miskolci kocsonyában a béka” címmel. A pályázat célja: olyan rajzok, képregények, tablók létrehozása kreatív módon különböző kézműves technikák felhasználásával, amelyek feldolgozzák a miskolci kocsonya legendáját.

 A Kontakpont Iroda tervei között szerepel az ifjúságot foglalkoztató kérdésekben fórumok, nyílt napok, konferenciák szervezése, drámapedagógiai foglalkozások beindítása, ingyenes idegen nyelvi korrepetálás és nyelvvizsgára felkészítés valamint egyéni tanácsadások lehetőségének biztosítása, ahol a fiatalok pszichológustól, pályaorientációs szakemberektől, grafológustól, jogásztól és közgazdásztól kaphatnak segítséget.

A Kontaktpont Iroda minden hétköznap 10 és 18 óra között tart nyitva, a szolgáltatások bárki által szabadon, ingyenesen és előzetes regisztráció nélkül igénybe vehetők.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek